Stel je voor dat je je huid voedt met een magisch elixer waardoor je huid gaat stralen als de ochtendzon. Dat wil iedereen wel, toch? We worden overspoeld met tips en adviezen over huidverzorging en de wonderen die huidserums zouden verrichten. Maar is dat echt zo? En wat is het geheime ingrediënt? Werkt het voor iedereen en hoe gebruik je het dan? In dit blogartikel duik ik in de betoverende wereld van de huidserums.
Op welk moment in je huidverzorgingsroutine breng je het serum aan?
- Reinigen
- Toner
- Serums
- Oogcrème
- Moisturizers
- Zonbescherming
Voor een uitgebreid stappenplan lees je mijn artikel ‘De beste skincare routine in 8 stappen‘.
Niet alle serums zijn hetzelfde
Er zijn veel verschillende soorten serums, elk met een unieke samenstelling en doel. Zo zijn er anti-aging serums, huidverhelderende serums, hydraterende serums, verstevigende serums, en nog veel meer. Elk type is geformuleerd met specifieke ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken.
Serums kunnen de effectiviteit van je andere huidverzorgingsproducten verbeteren
Als je een serum aan je huidverzorgingsroutine toevoegt, kan dit de werking van je andere producten versterken. Serums zijn geformuleerd om diep in de huidlagen te penetreren, waardoor de weg wordt geëffend voor je moisturizers en andere crèmes om hun werk beter te doen.
Serums hebben de hoogste concentratie van actieve ingrediënten in vergelijking met andere huidverzorgingsproducten
Dit is één van de redenen waarom ze zo effectief zijn. Maar deze hoge concentratie betekent ook dat je voorzichtig moet zijn met het gebruik van serums – te veel kan soms meer kwaad dan goed doen, afhankelijk van het product en je huidtype.
Wil je naast het goed verzorgen van je huid ook meer aandacht besteden aan je mentale gezondheid? Lees dan eens mijn artikel “Zelfzorg, hoe doe je dat?”