Camperreis door centraal Portugal

Onze camperreis door Portugal begon in Bilbao, Spanje, en bracht ons via de prachtige landschappen van Noord-Portugal naar betoverende steden als Viseu, Castelo Branco, Coimbra, Tomar en het pittoreske Nazaré. Iedere stad had zijn eigen unieke charme: Viseu met zijn historische gebouwen, de schitterende tuinen van Castelo Branco, het levendige studentenleven in Coimbra en de sensationele surfspots van Nazaré.

De reis was niet zonder uitdagingen; omwegen door bosbranden en een eigenzinnige GPS brachten onverwachte avonturen. Maar de gastvrijheid van de lokale bevolking, de heerlijke Portugese keuken en de adembenemende uitzichten maakten alles meer dan goed. Portugal verraste ons met zijn betaalbaarheid en diversiteit, van de serene berglandschappen tot de bruisende kustplaatsen.

In Viseu genoten we van rustige wandelingen door het historische centrum en ontdekten we prachtige tuinen. Castelo Branco verbaasde ons met zijn sierlijke tuinen en charmante straten. In Coimbra dompelden we ons onder in de rijke geschiedenis van de stad en het dynamische studentenleven. Tomar bood een fascinerende blik op het verleden met zijn Tempelierskasteel, terwijl Nazaré ons verwelkomde met zijn schitterende stranden en perfecte golven voor surfers.

De diversiteit van Portugal maakte de reis onvergetelijk. Van de rustige en schilderachtige dorpjes in het binnenland tot de levendige en kleurrijke kustplaatsen, elke plek had iets bijzonders te bieden. De vriendelijke mensen en de heerlijke lokale gerechten zorgden ervoor dat we ons altijd welkom voelden.

Meer details over deze onvergetelijke reis kun je vinden in het originele artikel op Vakantie.plus – Camper roadtrip.

Scroll naar boven