Ben jij een commercieel ingestelde netwerker, een Account Manager met een drive to win mentaliteit, lees dan verder….

Als nieuw lid van het salesteam krijg je:

 • Een plek binnen een hecht en groeiend team bij een professioneel bedrijf;
 • Een baan waar eigen initiatief en zelfstandigheid wordt gewaardeerd en gestimuleerd;
 • Een werkplek in een nieuw kantoor in een nieuw pand;
 • De kans om kwalitatieve en innovatief hoogstaande oplossingen in de markt te zetten;
 • De ruimte om jezelf verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak;
 • Een goed verzorgd en uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket.

Account Manager

De Functie
Als Accountmanager start je bij Oribi ID-Solutions met een goede introductie en krijg je producttrainingen. Aansluitend ga je samen met jouw nieuwe collega’s een aantal klanten bezoeken om de oplossingen werkend te zien. Zo leer je de organisatie en de ID-Solutions goed kennen. Al snel zal je een aantal klanten toegewezen krijgen zodat je in de flow van Oribi komt. Ondertussen heb je zelf de tijd genomen om een gedegen plan van aanpak te maken over welke markten je actief gaat benaderen. Je doel is om de suspects tot nieuwe klanten te transformeren. Uiteraard krijg je daar ondersteuning bij van jouw binnendienst collega’s en is het sales team inclusief commercieel Directeur jouw sparringpartner. Ondanks dat je een hoge mate van zelfstandigheid hebt doen ze het bij Oribi graag als team samen.

Oribi ziet dat de markt snel groeit en ze willen middels jouw drive, acquisitie skills en adviserende vaardigheden bedrijven en instelling overtuigen om samen te gaan werken. Om dit te realiseren leg je vaak zelf de eerste contacten. Door actieve marketing krijgt de binnendienst regelmatig RFI en RFP aanvragen. Die volg je uiteraard in samenspel met je collega’s op.

Als Account Manager ben je een professionele gesprekspartner met overtuigingskracht en het visitekaartje van Oribi ID-Solutions. Je luistert goed naar jouw gesprekspartners en houdt de ontwikkelingen in de markt nauwgezet in de gaten. Bestaande concepten weet je succesvol in de markt te zetten en nieuwe complexe vraagstukken bespreek je intern met consultants en afdeling development.

Als één team werk je samen en presenteer jij met overtuiging de beste oplossingen. Je zorgt ervoor dat je de orders gegund krijgt en transformeert relaties tot zeer tevreden klanten.

Belangrijke taken en verantwoordelijkheden:

 • Actief acquireren en bezoeken van potentiële klanten;
 • Analyseren van complexe vraagstukken en deze vertalen naar concrete en passende oplossingen waarbij de klant centraal staat;
 • Adviseren van relaties omtrent ID-Solutions op zodanige wijze dat ze inzien dat de aangedragen oplossing de beste is;
 • Het verwerven van opdrachten bij nieuwe en bestaande klanten binnen de gestelde doelgroep en targets;
 • Intensief samenwerken met de afdelingen sales, consultancy en development door ze te voorzien van de juiste informatie voor het realiseren van de beste oplossing voor de klant;
 • Behalen van jaarlijks vastgestelde doelstellingen.

Dit is ORIBI id-solutions
ORIBI id-solutions is een Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van hard- en software voor het controleren van identiteits- en legitimatiebewijzen. Opgericht in 1981 als specialist in procesoptimalisatie, legt het bedrijf zich sinds 2004 toe op het ontwikkelen en beheren van id-solutions. ORIBI’s baanbrekende ID-Software wordt inmiddels door talloze bedrijven en overheden gebruikt bij het uitlezen en controleren van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen, ongeacht het land van uitgifte. Typische gebruikers van de ORIBI tools zijn de automotive branche, internationale risicolocaties en overheden, maar ook uitzendorganisaties, verzekeraars en logistieke dienstverleners.

De markt voor ID-controle en daarmee samenhangende innovatieve toepassingen groeit snel. Meer informatie over de organisatie en de oplossingen kun je vinden op: www.oribi.nl

De eisen en wensen
Als Account Manager heb je bij voorkeur een achtergrond in de commerciële dienstverlening en in het bijzonder in software solutions. Verder herken je jezelf in onderstaande:

 • Afgeronde hbo/wo-opleiding in een commerciële richting;
 • Relevante werkervaring in soortgelijke functie;
 • Je bent resultaatgericht, representatief en zet de klant centraal;
 • Uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden;
 • Grote mate van zelfstandigheid en ervaring met het positioneren, adviseren en verkopen van software solutions;
 • Verder ben je initiatiefrijk en denk je in oplossingen.

Best next move!
Spreekt deze vacature je aan, maak dan jouw interesse bij ons kenbaar door jouw CV te mailen naar dennis@diferent.nl of gebruik de sollicitatieknop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dennis Verschoor, bereikbaar op 06-46 72 71 72.

VOG, referentie check en assessment
Een screening met onder andere een online assessment, een referentie check en een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Exclusiviteit
De werving & selectie van deze vacature wordt exclusief verzorgd door Diferent Recruitment.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *